Studiedag

Campus Prins Filip, Gent


Noodkopers beschikken niet over de middelen om hun woning te renoveren. Dit pilootproject van OCMW Gent in samenwerking met CLT Gent renoveerde in twee jaar tijd 10 noodkoopwoningen in de wijk Dampoort.

De noodkopers kregen elk een budget van €30.000 van het OCMW. Bij vervreemding van de woning betalen ze dit bedrag terug. CLT en haar partners ondersteunden de bewoners met bouwtechnische en sociale begeleiding. Je komt meer te weten over de resultaten van dit project, het financieel model 'rollend fonds' en hoe je in je eigen gemeente aan de slag kunt.

Een samenwerking tussen Samenlevingsopbouw, OCMW en Stad Gent, Domus Mundi vzw, SIVI vzw, Regent vzw, VIBE vzw, Bouwunie, Belfius

De studiedag kadert in de reeks 'De winst van goed wonen' die Samenlevingsopbouw in het najaar 2016 organiseert. De andere initiatieven zijn: 6 oktober, de strijd tegen energiearmoede (Ieper) en 13 oktober, de winst van goed wonen (Antwerpen).


dampoort 220x156>> Bekijk het programma van de studiedag

>> Inschrijven Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. (OCMW Gent) voor 26 november

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht