Thema 2017 - Eenzaamheid bij alleenstaanden


Tijdens de Week van Verbondenheid roepen Samenlevingsopbouw en Bond Zonder Naam op tot meer samenhorigheid in de strijd tegen vereenzaming. Samen met tal van organisaties zetten we onze schouders onder dit initiatief. We sensibiliseren burgers, bedrijven, verenigingen en gemeenten om tijdens deze week activiteiten te organiseren waarbij mensen samenkomen, samen eten, praten en ervaringen delen. De focus ligt dit jaar op eenzaamheid bij alleenstaanden.

Doe mee en organiseer een Langste Eettafel

De Langste Eettafel is het klassieke element van de Week. Samen eten is zo laagdrempelig en verbindt mensen over leeftijden en culturen heen. Het doel is om zoveel mogelijk Langste Eettafels te organiseren met projecten, collega's, partnerorganisaties, familie, buren ... en deze te registeren. Vorig jaar werden ruim 25.000 deelnemers geteld. Ook nu weer mobiliseren de instituten Samenlevingsopbouw op vele plaatsen in Vlaanderen voor vele Tafels.

Dit jaar krijgen organisatoren van Colruyt een duwtje in de rug bij hun aankopen. Wil jij ook graag een bon van 15% op Boni producten en Colruyt vlees, registreer dan zeker je tafel.

Aftrap van de Week

Op 23 september in Tienen met een Langste Eettafel langs de oevers van de Gete.


week verbondenheid

>> Bekijk de activiteiten bij jou in de buurt
en organiseer zelf een Langste Eettafel

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht