30 families worden aan de deur gezet, waaronder 66 kinderen

Actie in Brussel op 27 juni 2014 - 10u30 - Luxemburgplein (metro Troon)

(27 juni 2014) De Brusselse regering in lopende zaken besliste dan toch extra middelen toe te kennen aan Samusocial voor de opvang, begeleiding en oriëntatie van de 36 gezinnen in de Troonstraat tot 30 september. Het is een humanitaire maatregel die opvang verzekert totdat het nieuwe Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie-College in Brussel operationeel is.

Het gaat over de meest kwetsbare families, de meesten zijn zonder wettig verblijf, de helft heeft kinderen jonger dan 2 jaar en 3/4 zijn alleenstaande moeders, die na de winterperiode en de verlengde periode van noodopvang nog volop op zoek zijn naar een (structurele) oplossing. Hun uitzetting bemoeilijkt hun administratieve demarches. De stabiliteit die voor hun kinderen zo belangrijk is, zien ze door het einde van de opvang in gevaar komen.

De families vragen de continuering van de opvang én een gedegen en intensieve begeleiding opdat structurele oplossingen daadwerkelijk mogelijk worden. De dakloze families doen een beroep op de solidariteit van velen en nodigen iedereen uit om tijdens deze actie samen met hen de verantwoordelijken op te roepen om voor de families dringend oplossingen te formuleren.

De actie wordt georganiseerd met de steun van Meeting (Samenlevingsopbouw Brussel).
Contactpersoon: Karen De Clercq (0499/40 60 81)

>> Bekijk de site van Meeting vzw, onthaal- en steunpunt voor mensen zonder wettig verblijf


Naar het nieuwsoverzicht