Graag ook aandacht en waardering voor de resultaten van de dagelijke inzet van vele professionals in Vlaanderen en Brussel


In een reactie op het actuele debat over ouderbetrokkenheid wijst Luc Vanden Bogaerde politici en beleidsverantwoordelijken op de vele goede praktijken die vandaag lopen. Luc is stafmedewerker Onderwijs bij Samenlevingsopbouw Vlaanderen.

"Mevrouw, meneer,

In het kader van het huidige debat over ouderbetrokkenheid houden we er aan om een aantal professionele organisaties onder uw aandacht te brengen die al meer dan 10 jaar excellent werk leveren om scholen en kansarme ouders bij te staan in onder meer het verhogen van de ouderbetrokkenheid.

Zij staan schoolteams en oudergroepen bij, ontwikkelen materialen en werken samen met diverse organisaties en lokale beleidsactoren.

Ik noem er een paar ‘grote’: De Schoolbrug in Antwerpenn en het Onderwijscentrum Brussel.

In heel wat centrumsteden en kleinere gemeenten zijn ook al jaren met succes brugfiguren actief onder de regie van de stad of het OCMW of zijn er goed uitgebouwde onderwijsdiensten.
Ik noem maar voor de vuist weg: Gent, Turnhout, Oostende, Kortrijk, Sint-Niklaas, Genk, Zele, Lokeren, Wingene, Eeklo, e.a.

Tot slot de projecten van onze eigen organisatie, Samenlevingsopbouw.

Ik hoop dat in de debatten en de communicatie ook eens aandacht en waardering opgebracht wordt voor de resultaten van de dagelijkse inzet van meer dan 150 professionals in Vlaanderen en Brussel.

Met dank en vriendelijke groet,

Luc Vanden Bogaerde, themawerking Onderwijs
Samenlevingsopbouw Vlaanderen vzw"

Terug naar het nieuwsoverzicht