Een kortfilm over 'Solidariteit' staat in de steigers
Campagne 100 x 50 zoekt sponsors


De wijk De Nieuwe Stad in Oostende staat al een tijd op stelten: bewoners werken met veel enthousiasme aan een kortfilm over solidariteit. Nicolas Daenens en An De Gruyter tekenen voor regie en scenario. Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen en kleinVerhaal slaan de handen in elkaar voor de realisatie van de film. Begin april starten de opnames.

De film vertelt een fictief verhaal over wat solidariteit kan betekenen en ambieert bioscoopkwaliteit. Het verhaal is op het lijf van de wijkbewoners geschreven: warm maar zonder franjes, soms fragiel en pijnlijk, maar steeds hoopvol.

Op zoek naar centen om het budget rond te krijgen

U kunt daarbij helpen door 50 euro of meer te storten in het filmfonds. De initiatiefnemers zoeken minstens 100 coproducenten voor hun film die een boost wil geven aan het debat over solidariteit in Vlaanderen. Wie intekent krijgt een vermelding bij de credits in de generiek en ook een fiscaal attest.

Campagne 100 x 50

Overschrijven op projectrekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met vermelding "C1850100 – filmfonds De Nieuwe Stad".
De campagne wordt mee mogelijk met de steun van Streekfonds West-Vlaanderen.


fotolijnbus film solidariteit

>> Bekijk de trailer

>> Lees meer over de initiatiefnemers, het thema, de aanpak, de regisseur en de scenariste

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht