Kies voor beleid waarin iedereen meetelt


In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober slaan Samenlevingsopbouw en vele partnerorganisaties overal in Vlaanderen de handen in mekaar en ijveren samen voor een socialer beleid. Armoede en sociale uitsluiting bestrijden vergt politieke maatregelen, ook op het lokale niveau, want de kabouters gaan het werk niet doen. Lokale besturen hebben sleutels in handen om het dagelijks leven voor hun inwoners te verbeteren. Ook voor zij die het moeilijk hebben. 'Kies voor beleid waarin iedereen meetelt' doet een appèl op beleidsmakers en kiezers.

Aftrap 15 maart 2018

In Antwerpen (Centraal Station) kwamen de kabouters in opstand: beleidsmakers moeten dringend werk maken van een degelijk lokaal beleid dat armoede en uitsluiting geen kans geeft.

In Gent rolde NTGent de rode loper uit voor een modeshow met 12 heldendaden voor beleidsmakers om werk te maken van armoedebestrijding.

In Hasselt (Gouverneurswoning) werden recepten gepresenteerd die smaak geven aan de lokale beleidsplannen.

In Leuven (Vaartkom) meerde een vertegenwoordiger aan van de Kabouterpartij om uit te leggen waarom het aan beleidsmakers zelf is om armoede en sociale uitsluiting te bestrijden.

Reken niet op de kabouters

kabouter blauw

>> Volg de campagne op iedersstemtelt.be en facebook

>> Lees het opiniestuk "Beste politici, trek naar de stembus met een stevig plan om armoede en sociale uitsluiting te bestrijden" (Knack.be, 15 maart 2018)

>> Bekijk de reportage over de actie in Gent (VRT nieuws) - reportages en foto's over alle acties vind je op iedersstemtelt.be

 

Terug naar het nieuwsoverzicht