Warme oproep om te stemmen!

Prijsuitreiking op 8 juni 2018


De genomineerden voor de Federale Prijs Armoedebestrijding 2018 zijn bekend. Samenlevingsopbouw inspireert met maar liefst 2 van de 9 nominaties: De Sink uit Meulenberg van Samenlevingsopbouw RIMO Limburg en de tijdelijke woonprojecten in leegstaande gebouwen van Samenlevingsopbouw Brussel.

>> Geef je stem voor beide projecten en spreek ook je netwerk aan

 

De Sink van Meulenberg

de sink RIMODe Sink is een groot metalen kunstwerk in de Houthalense wijk Meulenberg. De boom werd gemaakt door een 20-tal inwoners van Meulenberg en omgeving en bezoekers van Café Anoniem in Hasselt. Zij volgden een lasopleiding, ontwikkelden vaardigheden én verhoogden hun kans op werk. Er werd nauw samengewerkt met het volwassenenonderwijs Qrios campus TIKB, staalbedrijf Timmers CS (TCS) en het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren.

>> bekijk de project-voorstelling

 

Tijdelijke woonprojecten in leegstaande gebouwen 

woonboxMet hun tijdelijke woonprojecten in leegstaande gebouwen kan Samenlevingsopbouw Brussel aan gezinnen met een laag inkomen gedurende 3 tot 4 jaar een time-out aanbieden op de reguliere en vaak (te) dure woningmarkt.
De gezinnen - momenteel een 25-tal - betalen een minimale bijdrage en kunnen zo terug wat op adem komen. Het stelt hen in staat om wat spaargeld opzij te leggen o.m. voor een meer duurzame huisvesting.

>> bekijk de project-voorstelling

>> maak kennis met de Brusselse woonprojecten op maat

Terug naar het nieuwsoverzicht