Samen voor een warme winter

De jaarlijks terugkerende periode voor mogelijke toekenning van de minimale levering aardgas loopt van 1 november 2019 tot en met 31 maart 2020. In die periode kunnen gezinnen met een aardgas-budgetmeter aankloppen bij het OCMW voor een financiële tussenkomst. Het OCMW zet dan twee keer per maand een som op de budgetmeterkaart. Na de winter kan 30% van dat bedrag teruggevorderd worden.

Vorige winter (2018-2019) ontvingen 5.719 klanten de minimale levering. Dat is slechts 20,65% van het totaal aantal aardgas-budgetmeterklanten in Vlaanderen. 246 OCMW’s kenden de minimale levering toe.

Minstens 6.000 gezinnen

Dat kan beter. Meer gezinnen moeten krijgen waar ze recht op hebben. Daarom organiseert Samenlevingsopbouw opnieuw een sensibiliseringscampagne. Het streefdoel is dat deze winter minstens 6.000 huishoudens met een aardgas-budgetmeter gebruik maken van de minimale levering!
U kan daarbij helpen!

Oproep

Steun de SENSIBILISERINGSCAMPAGNE van Samenlevingsopbouw.
Verspreid bijgevoegde flyer bij mensen met een aardgas-budgetmeter en spoor hen aan om de minimale levering aan te vragen bij het OCMW.
Publiceer de tekst van de flyer in je nieuwsbrief, buurtkrant of een andere publicatie die ook bij mensen terecht komt die een aanvraag kunnen doen.

Meer info bij Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. (Samenlevingsopbouw Antwerpen provincie)
0486 - 25 85 48

aargasbudgetmeter

>> Verspreid deze flyer bij belanghebbenden

>> flyer in WORD (platte tekst) voor gebruik in eigen nieuwsbrief e.d.

>> Richtlijn voor OCMW's

 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht