Solidair en mobiel woonmodel op braakliggende terreinen

Mobiel Solidair Wonen ontwikkelt samen met acht alleenstaande thuislozen een woonmodel op een braakliggend terrein. Op het terrein worden acht mobiele woningen opgetrokken; twee clusters van elk vier wooneenheden. Elke wooneenheid is 22 m² en beschikt over een badkamer, een kitchenette, een slaapkamer en een living. Naast de woonunits wordt ook een semi-publieke collectieve ruimte voorzien. Die doet dienst als leefruimte en werkplaats voor de bewoners, en als ontmoetingsruimte met de buurt.

De toekomste bewoners ontwerpen en bouwen mee aan de units. Ze krijgen hiervoor een opleiding op maat, samen met technische en sociale begeleiding. Wanneer het terrein een definitieve bestemming krijgt, kunnen de bewoners hun mobiele woningen verplaatsen naar een ander tijdelijk leegstaand terrein, of naar een andere vorm van huisvesting overschakelen.

SwotMobiel is een slimme oplossing voor de huisvestingscrisis in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en geeft een positieve invulling aan de stedelijke leegstand.

Een project van Samenlevingsopbouw Brussel


swotmobiel foto1

swotmobiel foto2

>> Lees meer over SwotMobiel